27 Nisan 2008 Pazar

Memleket manzaraları ve yol fotoğrafları

Efe'yle başbaşa geçen güzel günler sona erdi. En sonunda ve de malesef hafta başında işe başladım. Bu hafta tamamen koşuşturmayla geçti. sanırım bundan sonraki haftalarımızn hepsi koşuşturmayla geçecek.
İşe başlamadan önceki hafta seyahetteydik. İşe başlamadan, eldeki son fırsatı değerlendirerek çıkılmış bir seyahatti.

Bunlar Efe'nin annesinin yani benim memleketim olan Karadeniz'de ve yolda verdiğimiz molalarda çektiğim fotoğraflardan birkaçı.






Efe ek gıdalara geçti demiştim ya geçemedi:) Sebze püresi ve çorbası, tarhana, yoğurt-yayla çorbası denediği ve sevmediği tatların başında geliyor. Sevdiği ne var derseniz cicibebe, kendi yaptığım peynir, bazen elma, ıhlamur ve pekmezden oluşan kahvaltısı ile elma, armut, muz gibi meyvelerin püresi ve yoğurt derdim. Evet derdim diyorum çünkü dün akşam yoğurdunu, bu sabah kahvaltısını, öğleden sonra da meyvesini yemedi. Bakalım ne olacak bunun sonu:)

Sanırım üst dişleri zorluyor minik tavşanı. İnşallah seveceği bir mama yapmayı başarırım:)

8 Nisan 2008 Salı

Havadan, sudan ve yiyeceklerden.



İşe başlamama çok az bir zaman kaldı malesef. Efe ek gıdalara geçiş yaptı. Şimdilik sadece 1-2 kaşık ile tadına bakıyor ama 2 hafta - 2 haftadan da az aslında 13 gün- sonra gerçek birer öğün olarak bunları alacak. Bugün ilk kez su içti. Bu güne kadar aldığı tatlar; anne sütü, mama (hastanede 2 günlükken vermişlerdi), rezene çayı, yumurta sarısı, elma, muz, armut, portakal, mandalina, çilek, -bu üçünü sadece diline sürdüm tadını alsın diye çünkü çocuklara alerji yapabiliyormuş- yoğurt, tarhana çorbası (kustu daha sonra ben tadına baktım ve oğluma hak verdim, tuzsuz, salçasız, baharatsız kısacası berbattı.), havuç, patates, ıspanak, bebe bisküvisi, su. sanırım hepsi bu kadar. Bir çok kişi ek gıdaya daha erken geçmiştir sanırım ama bizim doktorumuz 6 aydan önce suya bile gerek yok dedi. Gerçi ben 6 ayı dolmadan 1 hafta kadar önce yoğurt verdim ama onun dışında bişey vermedik. Bu hafta sonu hem aşı hem muayene için doktoruna gittik. Ben tam ek gıda ile ilgili bilgi alırken elinde iki şırınga hop hemşire geldi ve aşıları yaptı. Tabi Efecikle ilgilenirken doktora dikkatimi veremedim. Bu yüzden de ek gıdalara geçiş ve örnek menüyü doktor kendisi yazdı ama ne yazmak.Tam doktor yazısı, çözene kadar 1 saat uğraştım desem yalan olmaz. Sonuçta herkesin bebeğine yedirdiği şeyler. Kahvaltı için yumurta sarısı ile dönüşümlü olarak beyaz peynir içine ballı-tahıllı hazır mama veya cicibebe kullanabileceğimi söyledi. 1 yaşından önce bal da yasak bildiğim kadarıyla ama bu dokunmuyormuş. Öyle dedi işte ama ben vermem, kendi bildiğimi yaparım. Yulaf unundan yapılıyormuş bebek mamaları, undan kendim yaparım
Unutmadan doktoru suyu da kaynatmayın dedi ama kusura bakmasın ben kaynamış su vericem 2-3 ay:)
Bu arada evde bol bol film seyrediyoruz. Ama babamıza söylemiyoruz, çünkü içinde birlikte izlemeyi düşündüğümüz filmler de var. Az sonra bir tane daha seyredicez:) Aramızda kalsın.

1 Nisan 2008 Salı

Bahadır Efeciğimin yoğurt sefası









Bu resimler Yasemin teyzem için.